Kategorier
Kunstnerne 2021

Niels Valentin

”At deltage i Kunst i Kirker giver rigtig meget mening for mig, der maler havet. Havets storhed i mødet med et kirkerum er super spændende”.

Niels Valentin skal udstille i Helleruplund Kirke sammen med Hanne Schmidt og Jytte Høeg.

Havet er Niels Valentins foretrukne tema, og han går til arbejdet med en naturalistisk, tålmodig ærbødighed overfor sit motiv. Han ønsker at videregive det rum til store tanker, han synes naturen tilbyder ham.

Han har være antaget på de prestigefyldte Kunstnernes Sommerudstilling 2014 og kunstnernes Påskeudstilling 2018. Han er uddannet grafisk designer og mangeårig baggrundsmaler i filmbranchen og har udstillet og været repræsenteret i flere gallerier i både ind- og udland.

Et stort åbent landskab kan virke meditativt, fordybe åndedrættet og give os en følelse af samhørighed. Zoomer man ind opdager man måske den farverige rådnen nær jorden, som minder os om vores forgængelighed, og byder os et langstrakt farvel i stadig mørkere nuancer. Kigger man så op igen er der pludselig symmetriske mønstre overalt, en slags oprindelig skønhed vi straks ønsker at eje og omgive os med. Tankerne er mange – og de bliver flere.

Naturen og den gode kunst ligner hinanden på et væsentligt punkt: De er begge grobund for uhæmmet sansen og velgørende filosofisk fantaseren.

Niels Valentin fortæller om at deltage i Kunst i kirker:

”At deltage i Kunst i Kirker giver rigtig meget mening for mig, der maler havet. Havets storhed i mødet med et kirkerum er super spændende”. 

Læs og se mere om Niels Valentin på hans hjemmeside: www.nielsvalentin.com