Kategorier
Kunstnerne 2021

Hanne Schmidt

“Jeg maler interiørbilleder; motiver af rum fra efterladte steder. Gerne forladte, forfaldne, skæve og slidte rum. Jeg er optaget af farver, kontraster og dybde og forsøger at udtrykke en form for ”perfect imperfection” i mine billeder, spor af et levet liv, at se skønheden i forfaldet. Alt sammen elementer som jeg også genkender fra kirkerummet, og derfor glæder jeg mig til at udstille her”

Hanne Schmidt skal udstille i Helleruplund Kirke sammen med Niels Valentin og Jytte Høeg.

Hanne Schmidts motivunivers er fyldt af rum og interiørs fra forladte steder.
I sit kunstneriske formsprog er hun særlig optaget af sine penselstrøg, farver, kontraster og perspektiv. Kontraster skaber dynamik og bevægelse i billedet, og perspektivet giver beskueren mulighed for at træde ind i værket.
Indholdsmæssigt er hun optaget af skønheden i forfaldet – spor af et levet liv, hvor en særlig æstetik hersker; en art “Perfect Imperfection”. Hun er optaget af at formidle en stemning og en sanselighed i sine forladte rum. Menneskene i værkerne, er kun til stede i form af deres efterladenskaber.
Hanne Schmidts værker giver anledning til flere spørgsmål end svar, til historiefortælling, genklang og refleksion.

Hun er medlem af KKS, Kvindelige Kunstneres Samfund og debuterede på KS, Kunstnernes Sommerudstilling, i 2012. 

Se og læs mere om Hanne Schmidt på hendes hjemmeside her: www.hanneschmidt.dk