Kategorier
Kunstnerne 2021

Inga Linevičiūtė

Inga er fra Litauen, men bor og har sit kunstneriske virke i Danmark. Hun er uddannet på University of Arts London, hvor hun har en kandidatgrad i fine digital arts og hun har en bachelor i fine arts fra University of Central Lancashire. Hun har en lang række af udstillinger bag sig i både Danmark og udlandet.

Inga Linevičiūtė skal udstille i Hellerup kirke sammen med Nadine Meinicke-Kleint.

Inga er fra Litauen, men bor og har sit kunstneriske virke i Danmark. Hun er uddannet på University of Arts London, hvor hun har en kandidatgrad i fine digital arts. Desuden har hun en bachelor i fine arts fra University of Central Lancashire. Hun har en lang række af udstillinger bag sig i både Danmark og udlandet.

Hun fortæller om sin kunst:

“I min kreative praksis skaber jeg en verden, ved brug af tegning som mit hovedværktøj. Gennem animation og billeder udforsker jeg områder som tab af identitet, etik, adfærd både på private og offentlige steder samt værdier og traditioner. Jeg fokuserer på aktuelle begivenheder og henter inspiration fra omgivelserne, såsom at observere fysiske steder og ‘scrolle’ gennem feed på sociale medier.Jeg er en observatør, og jeg indsamler oplevelser. Enten som involveret i en situation eller bare som tilskuer. Jeg samler på fremmede samtaler, billeder af deres udseende, ansigtsudtryk og andre visuelt tiltalende detaljer. Jeg vælger situationer, der rejser spørgsmål om, hvad der er godt og passende, og hvad der ikke er. Jeg sætter spørgsmålstegn ved folks moral og værdier, påvirkninger af forbrugerisme og identitetskrise.Ved hjælp af humor bringes sådanne situationer til liv i enten en fragmenteret version eller med en ny betydning. I stedet for at forsøge at forstå verden, bygger selve fortællingen på en proces og lader ‘en verden’ udfolde sig.”

Inga skal udstille sammen med Nadine Meinicke-Kleint. Det må I ikke gå glip af! 😍

Læs og se mere om Inga Linevičiūtė på hendes hjemmeside her: www.ingacontemporary.com