Kategorier
Kunstnerne 2021

Daniel Goldenberg

Født 1960

Daniel Goldenberg har malet og udstillet aktivt siden 1985. Han er ved at etablere sig som én af landets førende hyperrealister. Han er overvejende autodidakt, men tidligere kreative jobs har været med til at udvikle hans utrolige evner inden for hyperrealistisk maleri. I 1980’erne lavede han baggrundsmalerier til tegnefilmen Valhalla. Senere arbejdede han for Zoologisk Museum i København med illustrationer af planter og dyr, samt store vægmalerier til museets permanente udstillinger.

Daniel Goldenbergs hyperrealistiske stil og valg af motiver stiller store krav til teknik og tålmodighed. Motivvalget er kendt fra det  klassiske oliemaleri igennem århundreder. Samtidig er det Goldenbergs intention, at malerierne, udover hyperrealismen, har en stærkt underspillet mystisk dimension. Noget han føler er langt stærkere end historiefortælling, som han bevidst udelader i værkerne.

Det, som drager, er ikke bare det urbane København, men en fascination af de helt basale kunstneriske virkemidler, lys/skygge, farve og komposition.

Daniel skal udstille i Messiaskirken sammen med Isaac Malakkai og Stine Ring Hansen.

Du kan læse og se mere om Daniel på hans hjemmeside her: www.danielgoldenberg.dk