Kategorier
Kunstnerne 2020

Tina Hvid

”Tinas værker tager form med sikker hånd og med et æstetisk blik eksperimenterer hun sig frem. Hendes skulpturer er nonfigurative med et organisk udtryk. De fremstår oftest i lukkede former, fuldendte i et rent og æstetisk formsprog.”

Udstiller i Skovshoved Kirke
sammen med Kjeld Jørgen Jensen

Tina Hvid er uddannet lærer med speciale i billedkunst og har i mange år haft værksted på Møn.

Tinas værker tager form med sikker hånd og med et æstetisk blik eksperimenterer hun sig frem. Hendes skulpturer er nonfigurative med et organisk udtryk. De fremstår oftest i lukkede former, fuldendte i et rent og æstetisk formsprog.

Hendes værker er i en høj kvalitet og unikke. De stimulerer sanserne med det visuelle udtryk, der fremkommer i samspil mellem form, tekstur og farve. Hendes unikakunst er som regel i stentøj.

Tina Hvid fortæller;

Jeg elsker at lave ler. Det er her jeg hører hjemme.

De seneste 15 år har jeg arbejdet udelukkende med nonfigurativ, skulpturel keramik med et organisk udtryk. Jeg arbejder oftest med den lukkede form, da dette for mig fuldender skulpturen, så den fremstår med et rent og æstetisk formsprog.

Som noget nyt er jeg begyndet at eksperimentere med runde relieffer til væg udsmykning, også her arbejder jeg nonfigurativt, med fokus på det organiske udtryk.

Alle mine værker er modelleret i hånden og er unikaer.