Kategorier
Kunstnerne 2020

Helle Rask Crawford

Stærke potente tyre, vidunderligt livfulde heste, kraftfulde ravne og kælne svaner kendetegner Helle Crawford som skulptør.

Udstiller i Ordrup Kirke
sammen med Merete Meier

Selvom Helle Rask Crawford i sine skulpturer ofte refererer til klassiske myter, vil det være forkert at kalde hende for en klassisk billedhugger. I hvert fald, hvis vi med ordet klassisk forbinder en nyklassicistisk kunstner som Bertel Thorvaldsen.

Man kunne med større ret kalde Helle Crawford for en anti-klassisk kunstner. Hendes skulpturer er ekspressive, dynamiske, sensuelle og humoristiske. De er fulde af fart, fantasi og fabulerende fortællinger?.

Stærke potente tyre, vidunderligt livfulde heste, kraftfulde ravne og kælne svaner kendetegner Helle Crawford som skulptør. Sammen med det ekspressive udtryk med tydelige spor af fingernes arbejde, den ofte voldsomme dynamik i kompositionen, sensualiteten og det fabulerende indhold i skulpturerne generelt er det arbejder som disse, der viser Helle Crawford som den på én gang traditionsbevidste og helt igennem originale kunstner, hun er.

Uddrag fra artikel af Tom Jørgensen