Kategorier
Kunstnerne 2020

Rie Brødsgaard

“Mine foretrukne figurer er mennesker og træer. Jeg har en umiddelbar ekspressiv tilgang, når jeg maler mine store malerier eller laver collager og er ret begejstret for det spontane og eksperimenterende i processerne.”

Udstiller i Hellerup Kirke
sammen med Michael Behrend Hansen
og Anna Præcius Lunde

Store malerier og mixed media collager

Oprindeligt er jeg uddannet pædagog og billedkunstlærer. I 2008 tog jeg en modig beslutning om at gøre kunsten til min levevej, og i dag arbejder jeg som billedkunstner på fuld tid i mit galleri i Kolding, hvor jeg arbejder med alt fra mindre collager til store malerier.

Jeg arbejder med billeder i mange lag både figurativt og nonfigurativt. Jeg bliver inspireret af mine omgivelser, naturen, mennesker, mønstre, kontraster, strukturer og farvevalg som sammensættes til spændende eksperimenterende collager ​og store malerier.

Et univers af små historier i de store malerier

Mine foretrukne figurer er mennesker og træer. Jeg har en umiddelbar ekspressiv tilgang, når jeg maler mine store malerier eller laver collager og er ret begejstret for det spontane og eksperimenterende i processerne. Jeg arbejder med blandingsteknikker af akryl, bejdse, serigrafi tryk, papir samt forskellige tegne- og farvematerialer. Processerne oplever jeg som bevægelser og energier, som opstår gennem farver, lyset, strukturer og tanker, som til sidst ender i et univers af små historier. Mine værker er unika, meget intense, stoflige, lette, grafiske og harmoniske, hvor balancen mellem det rå og feminine kommer til udtryk i de farverige malerier. Mine værker er for mig fuldendte, når jeg oplever, at beskueren bliver nysgerrig og går på opdagelse i de store maleriers mange lag.