Kategorier
Kunstnerne 2020

Anna Præcius Lunde

“Mine kunstværker drejer sig om den figurative og abstrakte måde at udtrykke menneskelige følelser og sindsstemninger på.”

Udstiller i Hellerup Kirke
sammen med Rie Brødsgaard
og Michael Behrend Hansen

Mit navn er Anna Præcius Lunde og er født i 1990. Overordnet set er jeg autodidakt kunster, og har sidenhen kvalificeret mig igennem diverse kurser i London, hvor jeg har arbejdet sammen med internationale portrætvindere. Jeg har udstillet på diverse censurerede udstillinger og har senest vundet som “Årets kunstner”.

Mine kunstværker drejer sig om den figurative og abstrakte måde at udtrykke menneskelige følelser og sindsstemninger på. Fælles for mine værker er en trang til at udtrykke det igennem en enkel og et ofte minimalistisk layout, som resulterer i en bred vifte af fortolkninger. Det er derfor i samme grad vigtigt for mig, at titlerne på mine værker ikke guider beskueren for meget i én bestemt retning, så værket dermed er til for beskueren og ikke omvendt.

Jeg drages af eksistentielle temaer og mennesker med sjæl og kant. Det åbenlyst smukke er jeg ikke tiltrukket af som kunstner. Jeg vil igennem mine værker sætte fokus på “det levede liv” med alt, hvad dette indebærer. Det er helt essentielt for mig, at mine værker omslutter og omfavner beskueren samt, at man drages ind i en rolig og ofte melankolsk sindsstemning.

Jeg har desuden arbejdet tæt sammen med sårede veteraner, hvor jeg har søgt at gengive de sindsstemninger, som de har videreformidlet til mig efter deres hjemkomst fra krig med ar på sjælen, hvor de skal tilpasse sig det normale samfund. Igennem årene har jeg haft kontakt med over 400 veteraner fordelt på 13 forskellige lande.

Men generelt set kan jeg godt lide at overraske. Forudsigelighed er kedeligt.