Kategorier
Kunstnerne 2023 - Læs mere

Bernhard Lipsøe

Er uddannet i Paris på “Academie Grande Chaumiere”, og har studeret privat hos den belgisk-franske maler Stella Mertens i Paris. Debuterede på Den Frie i 1971. Har haft mange udstillinger i ind- og udland, bl.a. på Nordjyllands Kunstmuseum i 1982, på Kunsthallen i København i 1991 og på Gallerie d’Orsay i 1991.

I løbet af 1990’erne forandrede han sit kunstneriske udtryk. Billedkunstsproget som tegner og maler, blev overtaget af hans skulpturer. Fra en lillebitte fugleskulptur i guldtråd udviklede det sig til meterhøje tyre, løver, giraffer og andre dyr han frembragte i jernet.

I dag har Bernhard Lipsøe fundet sit helt eget udtryk, med sin helt egen Lipsøe’ske poesi: Et unikt formsprog og personligt bidrag til den danske skulpturs udvikling.

Du kan læste mere på Bernhard Lipsøes website: Bernhard Lipsøe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.