Kategorier
Kunstnerne 2020

Mette Holmberg

”Det er i storbyens rum Mette finder sine motiver. Skygger og menneskesilhuetter der haster afsted – biler, sporvogne der er på vej og alligevel hviler der en ro og stilhed over motiverne.”

Udstiller i Vangede Kirke
sammen med Josephine Ernst
og Kurt John Jensen

Mette Holmberg er datter af en autolakerer og fik farvelæren ind med modermælken. Senere har hun taget farvelæreundervisning i “The Michael Wilcox School of Colour”.


Farver har altid fyldt meget, men at få en søn med diagnoserne ADHD og Atypisk autisme har ændret dette. Efter en periode at måtte fokusere på sønnens liv, så er nedtoningerne kommet helt automatisk. Mennesker og larm er trukket i baggrunden, som grå silhuetter.


Hun begyndte allerede som helt ung, at sælge sine malerier i kunstforeninger og på kunstmesser. Mette Holmberg er fascineret af skygger og lyset og maler figurativt. Hun bruger oftest kun 3-4 farver i sit maleri. Det er i storbyens rum hun finder sine motiver. Skygger og menneskesilhuetter der haster afsted – biler, sporvogne der er på vej og alligevel hviler der en ro og stilhed over motiverne. Det skyldes hendes begrænsede farvevalg i malerierne. Som i en drøm. Gråtonede, neddæmpede hvor enkelte farver toner igennem og markerer sig fuldt ud.

artbyholmberg.dk