Kategorier
Kunstnerne 2020

Doron Silberberg

”Doron Silberbergs skulpturer er alle små magiske universer præget af lunefuld, historiefortælling, saftige kommentarer, vild humor og ironisk hofte”

Udstiller i Gentofte Kirke
sammen med Iris Bendt-Hedal

Efter at have arbejdet i mange år som Art Director og illustrator har Doron Silberberg siden skiftet pen og papir med stentøjs ler og glasur. I de senere år har han arbejdet med at udforske ler som skulpturelt materiale. I sine værker forbinder Doron det grafiske med det abstrakte, og han formår at stimulere fantasien inden for sit publikum med en ofte kritisk og humoristisk vinkel. ”Det nylige arbejde med ler som materiale har været en søgen efter min oprindelse, til jorden og til min egen baggrund. At fordybe mig i emner fulde af liv: solen, hjertet og mennesker; elementer der inspirerer mig ”siger Doron Silberberg. Født i Jerusalem voksede Doron Silberberg op omgivet af sin fars oliventræskulpturer og redskaber. Et unikt miljø, der lagde grundlaget for hans arbejde med skulpturer. I dag bor og arbejder Doron Silberberg i København, Danmark. Tom Jorgensen, redaktør for kunstmagasinet Kunstavisen, har skrevet om Doron Silberberg: ”Doron Silberbergs skulpturer er alle små magiske universer præget af lunefuld, historiefortælling, saftige kommentarer, vild humor og ironisk hofte til vores ofte snoet samfund. Inspirationskilden er surrealisme, commedia dell’arte og nutidig samling, men vigtigere end disse kunst, kulturelle og historiske referencer er selve livet. Doron Silberberg har simpelthen et skarpt øje for livets subtile, bizarre og absurde begivenheder. Og vigtigst af alt har han fundet sit eget kunstneriske udtryk. ”

www.silberberg.dk