Kategorier
Uncategorized

Kunst i Kirker i Gentofte, den 7. og 8. november 2020

Det er med stor begejstring, at vi kan informere om at Gentofte Kommune får sin egen weekend med Kunst i Kirker. I løbet af august måned vil vi afsløre navne på de kunstnere som du kan møde i kommunens kirker.

Formål med Kunst i Kirker
Kunst i Kirker, Gentofte (KIK) ønsker at vise kunst i alle kirkerne i Gentofte Provsti. Der vil være tale om både billedkunst og skulpturer. Kunstnere vil både være lokale, nationale og internationale og vil være nøje udvalgt af os bagom KIK.
Formålet at give borgere i Gentofte Kommune samt andre gæster og turister fra ind- og udland en unik chance for over en weekend, at besøge vores fantastiske lokale kirker, få en fortælling om pågældende kirke og lokalområdet, og samtidig at kunne se og tale om kunst med kunstnerene, som vil være til stede hele weekenden.

Hvorfor kirkerne?
Vi mener kunsten har muligheden for at bringe kirkerne og mennesker sammen, og med særlig tanke for lokalsamfundet. At opleve kirkerummene forandret, for en kort stund, med anderledes og smuk kunst. Med denne forandring kan nye refleksioner opstå. Kirkerne repræsenterer smukke rammer i samhørighed med kunsten og med dette nye tiltag, bidrage til at flere kan opleve kirkerne på en nye måde. Derved kan kirkerne opnå flere besøgene og en oplagt anledning for publikum at besøge andre kirker end dem de ”normalt” hører til.

Vi håber at dette kan blive et startskud til en tilbagevendende tradition.

I løbet af weekenden kan man med den rette planlægning nå at besøge alle de kirker som deltager i Kunst i Kirker.
Det er også en stor gevinst for de deltagende kunstnerne at udstille i unikke rammer, at vise deres kunst og mulighed for at tale med de mange besøgende.

Der er gratis adgang for publikum.
KIK gennemfører udstillingen i weekenden 7. og 8. november 2020 i tidsrummet 10.00 – 16.00 begge dage. Søndag dog først umiddelbart efter dagens højmesse eller gudstjeneste, såfremt gudtjeneste gennemføres i kirken.

Initiativtagerne til udstillingen Kunst i Kirker Gentofte er de to billedkunstnere Charlotte Tønder og Martin Pop som begge bor i kommunen.

Eventuelle spørgsmål, kontakt venligst

Billedkunstner
Charlotte Tønder – Formand

Fæstevej 3
2820 Gentofte
Mobil 45 22 24 11 99
Mail galleri@charlottetoender.dk