Kategorier
Kunstnerne 2022

Tina Menore

Udstiller i Messias Kirken.

“Fugle og sommerfugle omkranset af blomster i lyserød, pink og rosa, lysegrønne blade og lilla krummelurer – og selvfølgelig med glimmer ud over alle dele. Det er sødt og sprødt. Og det giver mindelser om 1980’erne legetøjsunivers My Little Pony eller måske værker, der kunne udgøre scenografien til et drag queen show. Men Tina Menores værker er hverken henvendt specielt til børn eller tiltænkt som værende nuttede eller flamboyante. Dog er de en form for parallel verden, hvor tingenes tilstand er umiddelbart mere disko end realiteterne.

Maleri og papmache er Menores primære medier og i løbet af årene har papmache fået mere og mere plads fra at være en form for indramning af malerierne til ene og alene være det medium hele værket er skabt i. Menore bruger gerne alle regnbuens farver og gerne intense nuancer, som toppes med glimmer i lige så muntre farver. Menneskefigurer og landskaber er hyppige motiver i Menores værker. Faktisk menneskefigurer i landskaber. De kan danse i flok, spille på fløjte, sejle i båd, kysse eller sågar være midt i en elskovsscene. Naturen er som oftest ekstra farverig, eventyrlig og samtidig en smule uhyggelig, hvis man kigger nærmere på de viltre træer, gejser der sprutter fra jorden, mystiske lyskilder og mærkelige surrealistiske elementer i sære kompositioner.” Udsnit af tekst som er skrevet af Natalia Gutman.

Tina Menore udstiller i Messias Kirken sammen med Torben Mersholm, Ida Wieth og Peter Basse.

Du kan se og læse mere om Tina Menore her:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.